JACQUESJacques Koeweiden volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch, studeerde Sonologie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht en startte in 1987 met Paul Postma het design- en communicatiebureau Koeweiden Postma.
Koeweiden Postma behoorde in de jaren tachtig tot de lichting nieuwe grafisch ontwerpbureaus die kleur gaven aan het gezicht van Nederland. Anders dan hun modernistische voorgangers, die zich vaak sterk op de culturele sector oriënteerden, kozen zij er al snel voor om zich als grafisch ontwerpers ook op commerciële opdrachten te richten. Daarmee verbreedden zij als één van de eersten het ontwerpvak in de richting van de visuele communicatie. Voor Jacques Koeweiden ligt er nog altijd een grotere uitdaging in het aanspreken van de brede doelgroep, dan in het werken voor een niche: “Onderscheidende vormgeving realiseren voor grote doelgroepen is uiteindelijk voor de maatschappij relevanter dan design omwille van design.” Deze visie zette hij met Koeweiden Postma de afgelopen decennia dan ook in bij het ontwikkelen van vernieuwende visuele communicatie voor zowel cultureel maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven als overheidsinstellingen.
In mei 2013 nam hij na 27 jaar afscheid van het door hem en Paul Postma opgerichte bureau, wat inmiddels was uitgegroeid tot een bureau met gemiddeld 30 medewerkers. 
Hij werkt sinds die tijd als zelfstandig creatief strateeg en ontwerper en richt hij zich nu op het ontwikkelen van onderscheidende visuele identiteiten, productdesign en fotografie. Na zijn jarenlange ervaring bij zijn steeds groter wordend bureau, keert hij weer terug naar de basis: “Het directe contact met de opdrachtgever werkt voor mij het meest inspirerend en levert uiteindelijk het beste resultaat op.” Koeweiden gelooft in wisselende combinaties van de juiste expertises: “Ik wil heel gericht gaan samenwerken met professionals uit diverse vakgebieden die voor een specifieke opdracht relevant zijn.” Zo hebben Hayo Wagenaar (Ijsfontein) David Mulder en Max Cohen de la Hara (XML Architects), Annemiek van Grondel (journalist) en ik onlangs een gepitched op een overkoepelend concept voor de nieuwe publieke bestemming van het dek van de ADAM-Tower (voormalige Shelltoren), wat in 2016 wordt gerealiseerd. 
Met zijn voormalige bureau was Jacques Koeweiden de laatste jaren verantwoordelijk voor de visuele identiteit van onder andere het Van Gogh Museum, HEMA en de Citybranding van Amsterdam tijdens de Kroningsdag 30 april 2013. Ook het Ministerie van OCW, Albert (AH), USG People, De Rechtspraak, Nike, De Weekbladpers Groep, De Doelen, Het Ramadan Festival, Het Muziektheater vielen onder zijn creatieve verantwoordelijkheid. 
Hij won, met en namens zijn bureau, vele (inter-)nationale prijzen voor zijn werk. Zijn laatste project voor zijn toenmalige bureau (Citybranding / Kroningslogo voor de inhuldiging van koning Willem Alexander in April 2013) werd onderscheiden met de de belangrijkste Duitse designprijs, de Red Dot Design-Award.
Jacques Koeweiden is chairman van de Nederlandse delegatie van de Alliance Graphique Internationale (AGI) en lid van het Britse D&AD. Onlangs ontving hij de CEDAR Leadership-Award voor zijn werk op het grensvlak van Westers— en crosscultural’
design. 
Awards etc
Art Directors Club Holland — Dutch Theatre Yearprize — Dutch Design Prize — British D&AD — Art Directors Club New York — Type Directors Club New York — Art Directors Club Tokyo — Type Directors Club Tokyo — The 100 Show (USA) — German Design Prize — London STD (UK) — TIA (USA) — Chaumont Poster-Festival (France) — Hong Kong Poster Triennal. In 1997 Koeweiden Postma was chosen as one of the Graphis 10 Best Agencies worldwide — Dutch Stationary Prize — Hong Kong Poster Triennal /Gold. — Cause/Effect Award (USA) — European Design Prize/Gold — Red Dot Awards — Cedar 2014 —

BRAND IDENTITY

PHOTOGRAPHY

PERSONAL